solyanreklam
sagreklam

‘ÇARDAK TAŞAĞIL SULAMA SUYU PROJESİ ' İLE MANAVGAT'TA 40 YILLIK RÜYA GERÇEK OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üreticiye verdiği bir sözü daha hayata geçiriyor. Manavgat Taşağıl bölgesinde 40 yıldır susuz olan tarım arazileri Çardak Taşağıl Sulama Suyu Projesi ile suya kavuşacak.

‘ÇARDAK TAŞAĞIL SULAMA SUYU PROJESİ ' İLE MANAVGAT'TA 40 YILLIK RÜYA GERÇEK OLACAK
  • 20 December 2020, Sunday 11:10

Araziler suya kavuşacaküretim yeniden başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üreticiye verdiği bir sözü daha hayata geçiriyor. Manavgat Taşağıl bölgesinde 40 yıldır susuz olan tarım arazileri Çardak Taşağıl Sulama Suyu Projesi ile suya kavuşacak. İhalesi yapılan proje tamamlandığında 5 bin dekar üzerindeki 7 mahallede tarımsal üretim yeniden başlayacak. 400 çiftçi ailesinin yararlanacağı proje yaratacağı istihdamla göçü tersine çevirecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefiyle tarım sektörüne ve çiftçilere her alanda destek olmaya devam ediyor. Kent kırsalında devam eden tarımsal kalkınma atağında Manavgatlı çiftçilerin 40 yıllık rüyası Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan 5 milyon lira maliyetli Çardak Taşağıl Sulama Suyu Projesi’yle gerçeğe dönüşüyor.
ÜRETİCİ İSTEDİ BAŞKAN BÖCEK YAPTI
Manavgat’ın Taşağıl ve Çardak bölgesinde su sorunu yüzünden kendi topraklarını ekip dikemeyen çiftçiler göç etmek zorunda kalıyordu. Manavgat ziyaretinde yaşadıkları su sorununu Başkan Muhittin Böcek’e anlatıp çözüm isteyen Taşağıllı çiftçilerin bu talebi kısa sürede yerine getirildi. Başkan Böcek’in talimatıyla Taşağıl ve Çardak bölgesindeki arazileri sulama suyuna kavuşturacak “Çardak Taşağıl Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi” hazırlanarak, ihalesi gerçekleştirildi. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
7 MAHALLEDE 400 ÇİFTÇİ AİLE YARARLANACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Taşağıl bölgesindeki çiftçileri ziyaret ederek, yakında ilk kazmanın vurulacağı proje hakkında bilgi verdi. Başkan Muhittin Böcek’in öncelikle hedefleri arasında kırsal kalkınmanın geldiğini hatırlatan Gürbüz, ‘Tarıma elverişli olan bu bölgeye yeniden canlılık getirecek kalkındıracak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Buraya sulama suyu getirmek için 40 yıldır uğraşan bölge halkının rüyası gerçek olacak. Köprüçay Irmağı’ndan pompalarla üç kilometre yukarıda kurulacak tesise su taşınacak.Sulama suyu buradan 13 kilometrelik bir hatla çiftçilere ulaştırılacak. 2021 yazında yaklaşık 4 -5 bin dekar üzerindeki arazi suyla buluşacak. Çardak, Karataşlar, Duranlar, Taşağıl, Çavuşlar Gödüşler ve Zeybekler’i kapsayan yedi mahalledeki 400 çiftçi ailemiz bu hizmetten yararlanacak” diye konuştu.
Gürbüz, sulama suyu projesi sayesinde çiftçilerin seracılıkla uğraşabileceğini ve daha çok gelir getirecek ürünler yetiştirebileceğini ifade etti.
SU OLMAYINCA GÖÇ BAŞLADI
Sayit Gündoğdu da tarım arazilerinin olduğunu ancak su olmayınca üretim yapamadıklarını söyleyerek, “Göç etmek zorunda kaldık. Evlerimiz bomboş harabe gibi duruyor. Ama suyumuz gelirse yeniden köyümüze döneriz, tarlarımızı işleriz. Yayla yolumuzu da yapmak Muhittin Böcek Başkanımıza nasip olmuştu, su getirmek de inşallah ona nasip olur. Helal olsun, sağolsun” şeklinde konuştu.
YOLUMUZ YAPTI SUYU DA GETİRECEK
Karataşlar Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Muhammer Gündoğdu, uzun yıllardır su sorunu yaşadıklarını söyleyerek, “Bölgemizin su sorunun çözmek için bize çok söz veren oldu. Çok mağdur olduk. Şimdi Allah razı olsun Muhittin Böcek Başkanımız bu suyu buraya akıtacak. O günleri göreceğiz” dedi.
Bölgede seracılıkla uğraşan Ali Yetmez deşunları söyledi: “Bizim tarımsal sulama suyuna ihtiyacımız var. 40 yıldır buraya gelen herkes yapacağız diye söz verip yapmadan gitti. Başkanımız Muhittin Böcek bu suyu getirecek. Dumanlı yayla yolumuz için de söz vermişti, yolumuzu düzenlendi asfaltlandı. Arabalarımızın tekeri rahatladı. Allah razı olsun kendisinden.”
5 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK
Taşağıl Belde Belediye eski Başkanı Şakir Ergin de bölge halkının su eksikliği yüzünden çok sıkıntılar çektiğini, su olmayınca üretimin durduğunu ve göç verildiğini belirterek, “İnsanlar bir damla su için kuyular açtı. Eski yıllarda DSİ’nin beton sulama kanalından 8 km mesafeden traktörlerle su çektiler. Şimdi bu projeyle 5 bin dekar arazi sulanacak, en az bin kişi istihdam edilecek. Göç veren değil göç alan bir bölge olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık