BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, MUDANYALI HEMŞEHRİLERİ, KAHRAMANLIK DESTANIMIZIN YAZILDIĞI ÇANAKKALE’DEKİ TARİHİ TOPRAKLARLA BULUŞTURUYOR…

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, MUDANYALI HEMŞEHRİLERİ, KAHRAMANLIK DESTANIMIZIN YAZILDIĞI ÇANAKKALE’DEKİ TARİHİ TOPRAKLARLA BULUŞTURUYOR…

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi, Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlediği gezi kapsamında Mudanyalı hemşehrileri, Çanakkale Destanı’nın yazıldığı savaş alanlarını görmek, bağımsızlık bilincini pekiştirmek, tanıklık etmek, şehitlerimizi anmak ve şükran duygularımızı dualarla dile getirmek amacıyla Çanakkale gezisi düzenledi. Yaz ayları boyunca devam edecek olan ve binlerce Mudanyalının katılacağı gezinin ilk kafilesi dün gece Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara hareket etti. Bugün, gün boyunca devam edecek olan tarihi gezi kapsamında katılımcılara rehberler eşliğinde Kahramanlık Destanımız anlatılarak, Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Canlı Tarih Müzesi, Bigalı Köyü ve Atatürk Evi ziyareti, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Tamamı Şehit Düşen 57. Alay Şehitliği, 268 rakımlı Anıt Alanı, Anafartalar Zaferimizin kazanıldığı Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü Büyük Şehitler Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş, Sargı Yeri, 276 kg Mermiyi kaldıran Kahraman Seyit Onbaşı Tabyası, Namazgah Tabyası ve Kilitbahir ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperler gezdirildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çanakkale Destanımızın yazıldığı toprakları görme fırsatı bulamayan Mudanyalı hemşehrilerimizi, Çanakkale’deki tarihi topraklarla buluşturmak istediklerini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, gezi kapsamında yaklaşık 2 bin Mudanyalı hemşerimizi Çanakkale’ye götürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümü nedeniyle Mudanyalı Hemşerilerimizi, şanlı tarihimizde eşsiz bir yere sahip olan, Kahramanlık Destanımızın yazıldığı topraklarla buluşturmak istedik. Çanakkale Zaferi’ni kazanarak, vatanı ve bayrağı uğruna şehit olan kahramanlarımızın Çanakkale’de yazdığı Şanlı Destanımızı, Mudanyalı hemşehrilerimize hissettirerek ve Çanakkale Ruhunu yaşatarak, bir devrin bittiği yer de denilen Çanakkale’de, Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri görüp tanımaları, o günün manevi atmosferini yaşamaları, ülkemizin nerden nereye geldiğini görmek, yokluklar içinde kazanılan bu ülkenin bir daha aynı şartlara düşmemesi için milli ve manevi bir bilincin oluşmasına katkı sağlamayı amaçladık” diye konuştu.