BAŞKENT'TEKİ SARI ÇİZGİLER DEĞİŞİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in metro, cadde, bulvar ve meydanlarını baştan başa saran sarı engelli yolları (iz yolu-hissedilebilir yüzey) yenileme çalışmalarına başladı.

Haber Ajansı Yayın Grubu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARIN YÖN GÖSTERİCİSİ “İZ YOLLARI” İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİĞE HAZIRLANIYOR

-METRO, CADDE, BULVAR VE MEYDANLARI BAŞTAN BAŞA SARI ENGELLİ YOLLARI (İZ YOLU) İLE DONATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ZARAR GÖREN YA DA YIPRANANLARI KALDIRIYOR

-YENİ YAPILACAK İZ YOLLARI, HAVA ŞARTLARINA DAYANIKLI BETON MALZEMEDEN ÜRETİLECEK

-BAŞKENT’TE TOPLAM 131 KİLOMETRELİK İZ YOLU BULUNUYOR

         Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in metro, cadde, bulvar ve meydanlarını baştan başa saran sarı engelli yolları (iz yolu-hissedilebilir yüzey) yenileme çalışmalarına başladı.

         Başkent’te bulunan toplam 131 kilometrelik iz yolu bakımdan geçirilirken, yıpranan ve kullanılamaz hale gelenler de kaldırılıyor. Büyükşehir Belediyesi yıpranan iz yollarının yerine hava şartlarına dayanıklı beton iz yolu ile değiştirmeye hazırlanıyor.

         Kapalı alanlar için de ihale aşamasından sonra Kızılay-Çayyolu Metro hattı üzerindeki 7 metro durağında yer alan iz yolları sökülerek, yeni tip tabansız olanlarıyla değiştirilecek.

BAŞKENTLİLER İSTİYOR, BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR

         Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, “ortak akıl” ilkesi çerçevesinde vatandaş taleplerinin yerine getirilmesi talimatıyla harekete geçen ekipler, gelen şikayetler üzerine iz yollarının yenilenmesi çalışmalarını hızlandırdı.

          Bu kapsamda ilk olarak vatandaş ihbarlarını değerlendiren ekipler, bu iz yollarını bir bir sökerek, tamamını değiştirmek yerine kademe kademe beton iz yolu ile değiştirecek.

GÖRME ENGELLİLERİN YOLU

         Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tavsiye kararı çerçevesinde yerleştirilen iz yolları, özellikle görme engelli vatandaşların yön gösterici sarı şeritler olarak görev yapıyor.

         Vatandaşların hangi noktada nasıl hareket etmesi gerektiğinin özel bir işaret dizilimiyle anlatıldığı iz yolları, “engelli bariyeri, yaya geçidi, yaya yolu sonu, merdiven gibi” pek çok bilgiyi engelli vatandaşlara hissedilebilir şekilde sunuyor.