Büyükşehir üreticinin yanında

Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü, Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Haber Ajansı Yayın Grubu

Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü, Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı mücadeleyi kararlılıklasürdürüyor.

Başkan Zeydan Karalar, “İhraç ürünlerimizin geri dönmemesi için bu mücadele şart.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, büyük önem verdiği ve etkin şekilde sürdürdüğü Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı mücadeleyi bu yıl da başlattı. Önceki yıllarda, Akdeniz Meyve Sineğine karşı Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte mücadele eden ve büyük oranda başarı yakalayan Adana Büyükşehir Belediyesi, ilaçlamaların kapsamlı şekilde sürdürülmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Kayısı, ayva, şeftali, incir, hurma, nar gibi çeşitli meyvelere zarar veren Akdeniz Meyve Sineği, mücadele gerçekleştirilmemesi durumunda narenciyede yüzde 80 oranında hasar oluşturabiliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, hayvancılık ve silaj üretimi gerçekleştirilen bir tesiste başlattığı Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı ilaçlamayı, İl Tarım Müdürü Adil Alan’la birlikte yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mücadelenin kapsamıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

TEDBİRLİ OLMAK ADINA MÜCADELEYİ BAŞLATTIK

Başkan Zeydan Karalar, “Akdeniz Meyve Sineğiyle ilgili çok ciddi ve büyük popülasyon olmamasına rağmen Tarım İl Müdürlüğü’yle birlikte mücadeleyi başlattık. Bu sene çok büyük bir popülasyon olmayacağını düşünüyoruz ama yine de biz mücadeleyi başlatarak tedbirimizi alıyoruz.Mücadele edilmemesi durumunda şeftali, nar, kayısı, ayva ve çok çeşitli meyveyi etkilemekle birlikte en çok zararı narenciyeye veriyor. Söz konusu sinek narenciyeye yüzde 80 oranında zarar verebiliyor” dedi.

ORTAK VE GENİŞ KAPSAMLI MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Yoğun çalışmanın sonucunda ihraç ürünlerinin dönmemesini sağladıklarını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Tarım İl Müdürlüğü’yle birlikte yoğun çalışarak Adana’dan giden narenciyeninihracattan dönmemesini sağladık. Bu sonuç geçmişte yaptığımız ve bugün bir kez daha başlattığımız mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Sadece ilaçlama yetmez, çöplükleri, pislikleri ortadan kaldırmak, ilaçlamak, bahçelerde yere düşen meyveleri temizlemek gerekiyor. Bu zararlıyla genel mücadele şart. Bir bölge sorunluyken,bir bölgeyi temizlemek tek başına bir işe yaramıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü bu işi öğrendi ve başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Tarım İl Müdürümüze ve Adana Büyükşehir Belediyesi personeline bu konuda teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.