Trabzon'da 'su alma yapıları' modernize ediliyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon'a hizmet veren içme suyu şebekelerinin su alma yapılarını sırasıyla modernize ediyor.
Sürdürülen çalışmalar kapsamında su alma yapılarına coanda su alma ızgarası sistemi kuruluyor. Bu sayede suyun çok daha rahat alınması sağlandığı gibi su alma yapısından arıtma tesisine ulaşan suda istenmeyen metaryaller olmasının önüne geçiliyor. Coanda sistemi, arıtma tesisine giden suda bulanıklığı da önemli ölçüde önlerken gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları kapsamında gerekli olan noktalarda su alma yapılarının önlerine kurulan çökeltme yapılarıyla arıtma tesislerinin çok daha rahat çalışması sağlanıyor.
3 MİLYON TL HARCANACAK
TİSKİ Genel Müdürlüğünce birinci etapta il genelindeki 22 su alma yapısının modernize edilmesi planlanırken muhtelif alanlarda bulunan 16 ayrı su alma yapısında çalışmalar tamamlandı. İhale kapsamında planlanan 6 ayrı su alma yapısındaki çalışmalar ise devam ediyor. TİSKİ Genel Müdürlüğü ikinci etapta da yaklaşık 50 ayrı su alma yapısını modernize etmek için proje çalışmaları ve ihale hazırlıklarını sürdürüyor. İl genelindeki su alma yapıları modernizasyon çalışmalarının toplam maliyetinin 3 milyon TL’yi bulması bekleniyor.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da içme suyu alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Herşeyin en güzeline layık olan Trabzon halkına en kaliteli hizmeti sunmak için gece gündüz işbaşında olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “İlimiz genelindeki içme suyu şebekelerinin su alma yapılarının çağın şartlarına uygun olarak modernize edilmesi, halkımıza verdiğimizin hizmetin kalitesini en üst düzeye çıkartmak için yapılan son derece ciddi bir çalışmadır. Trabzon’daki tüm su alma yapılarında bu önemli çalışmayı gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Toplam maliyetin 3 milyon TL’yi bulması beklenmektedir. Bu çalışmalarımızla su alma yapılarından arıtma tesislerine çok daha kaliteli su sevki sağlanıyor. Böylece zaman zaman meydana gelen arızalardan dolayı su kesintisi yaşanmasının önüne geçildiği gibi enerji ve zaman kaybı yaşanması da engelleniyor. Aynı şekilde arıtma tesislerinden şebekeye daha kaliteli, daha yeterli içme suyu verilmesi sağlanıyor” diye konuştu.