IDC Türkiye Kamu Teknolojileri Zirvesi’nden Bağcılar Belediyesi’ne Çifte Ödül
Konya’da düzenlenen IDC Türkiye Kamu Teknoloji Ödülleri 2018” programında Bağcılar Belediyesi, “Bağcılar Akıllı Yol Projesi” ile “En İyi Akıllı Şehir Projesi” kategorisinde 1.lik, “Güvenlik Operasyon Merkezi Projesi” ile “En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde 2.lik ödülüne layık görüldü....
Konya’da düzenlenen IDC Türkiye Kamu Teknoloji Ödülleri 2018” programında Bağcılar Belediyesi, “Bağcılar Akıllı Yol Projesi” ile “En İyi Akıllı Şehir Projesi” kategorisinde 1.lik, “Güvenlik Operasyon Merkezi Projesi” ile “En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde 2.lik ödülüne layık görüldü.
Türkiye’nin kamu sektörünün önde gelen kurumlarının projelerini sergilediği ve başarılı bulunanların ödüllendirildiği “IDC Türkiye Kamu Teknoloji Ödülleri 2018” töreni 29 Eylül Cumartesi günü Konya’da düzenlendi. Ramada Plaza’da gerçekleştirilen programa Bağcılar Belediyesi’ni temsilen Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın ve Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz katıldı.
Zirvede sunumu yapılan projeler, kamu kurumlarında yer alan CIO, üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirdi. Bağcılar Belediyesi’ne ait “Bağcılar Akıllı Yol Projesi” ile “En iyi Akıllı Şehir Projesi” kategorisinde 1.lik Ödülüne, “Güvenlik Operasyon Merkezi Projesi” ile “En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde 2.lik Ödülüne layık görüldü. Kurum adına ödülü Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın aldı.
“Aylık yol bakım onarım şikayetleri yarı yarıya azaldı”
“Bağcılar Akıllı Yol Projesi” hakkında açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Başlattığımız bu proje sayesinde belediye sınırlarımızdaki yollarda oluşan çukur, hendek, kırık ve benzeri fiziksel kusurlar sahada olan araçlarımız yardımıyla tespit edebiliyoruz. Böylece, hızlı bir şekilde bakım-onarım süreçleri başlatılıp uğranacak zararlar en aza indiriliyor. Sahada hizmet veren herhangi bir aracımıza takılan sensörler ve merkezi işlemci iletişim cihazı sayesinde fiziksel bir kusura denk gelindiğini anlıyor ve merkeze yerin lokasyon bilgisini iletiyor. Daha önce şikayet, başvuru veya rastgele tespite bağlı olarak yol bakım onarım işlemleri yapılıyordu. Bu sistemle şikayet oluşmadan sürekli tespit olanağı ile ve hızlı bir şekilde iş emri üreterek müdahale mümkün hale geldi. Aylık yol bakım onarım şikayetleri yarı yarıya azaldı. Bakım onarımın doğru yerde, doğru zamanda yapılarak kaynaklar verimli ve etkin kullanılıyor” dedi.
“28 hizmet ile e-Devlet kapısından en çok hizmet sunan belediyeyiz”
Bağcılar Belediyesinin, e-devlet ekosistemi içerisinde, ulusal eylem planları doğrultusunda e-dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Ali Aydın ise “Bağcılar halkının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek için geliştirdiğimiz projelerimizi hayata geçiriyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizi en üst seviyeye taşıyacak projeler üretmeye de devam ediyoruz. Hiçbir projemiz e-devlet dönüşüm projelerinden bağımsız değil, hepsi bir bütünün parçası. 28 hizmet ile e-Devlet kapısından en çok hizmet sunan belediyeyiz, ilk KEP adresi alan ve hizmet süreçlerinde e-imza ve mobil imzayı entegre eden yine ilk belediyeyiz. TS 132298/T1 Elektronik Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi Sertifikasına sahip tek kamu kurumuyuz” diye konuştu.
“Güvenlik Operasyon Merkezi Projesi”
En İyi İnovasyon Projesi” kategorisinde ödüle layık görülen bir diğer önemli proje olan “Güvenlik Operasyon MerkeziProjesi” ile ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz ise şunları söyledi: “Bilgi güvenliğinin ve kişisel verilerin korunması kapsamında, iş sürekliliğini sağlamak, vatandaşlara tüm kanallardan kesintisiz ve güvenli hizmet verebilmek amacıyla Belediyemiz, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) ile de entegre olan Güvenlik Operasyon Merkezi’ni ekledik”.