solyanreklam
sagreklam

Çanakkale Belediyesi Projesi Mavi Bayrak Seminerinde

TÜRÇEV tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitim Semineri Antalya’da düzenlendi.

Çanakkale Belediyesi Projesi Mavi Bayrak Seminerinde
  • 08 December 2017, Friday 23:46

TÜRÇEV tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitim Semineri Antalya’da düzenlendi. Seminerde, “Çanakkale Kentinin Çöp Karakterizasyonunun Mevsimsel Değişimi ve Alternatif Bertaraf Yöntemlerinin Değerlendirilmesi” projesi anlatıldı.

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri Çevre Mühendisi Sultan Özbakır ve Çevre Mühendisi Burak Selçuk’un da katıldığı seminerde, Mavi Bayrakla ilgili çalışmaların daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile görüş alışverişinde bulunuldu. Seminerde sunum yapan Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Sultan Özbakır, “Çanakkale Kentinin Çöp Karakterizasyonunun Mevsimsel Değişimi ve Alternatif Bertaraf Yöntemlerinin Değerlendirilmesi” projesini anlattı. Özbakır sunumunda, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliğinin kurucusu ve üyesi olan Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların yanı sıra, özellikle kent merkezinde oluşan ambalaj atıklarının ve yeşil atıkların geri dönüşümü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Kentinin Çöp Karakterizasyonun Mevsimsel Değişimi ve Alternatif Bertaraf Yöntemlerinin Değerlendirilmesi” Projesi;

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve 18 Mart Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile ortak yürütülen “Çanakkale Kentinin Çöp Karakterizasyonun Mevsimsel Değişimi ve Alternatif Bertaraf Yöntemlerinin Değerlendirilmesi” projesi 16 Haziran 2016 tarihinde başlayarak, 30 Mayıs 2017 tarihinde tamamlandı. Yapılan atık karakterizasyon çalışması kentteki atık kompozisyonunun bilinmesi açısından büyük önem taşırken, ayrıca yapılacak yatırımlara da ışık tutacak bir çalışma oldu.

Proje kapsamında 7 mahalleden gelir gruplarına(çarşı ve gelir seviyesine göre; düşük, orta ve yüksek) göre numuneler alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda mevcut ambalaj atığı toplama sisteminin yanında, kentte kaynağında ayrı toplamanın yaygınlaştırılması ile geri dönüştürülen atık miktarını fazlasıyla arttıracağı, ayrı toplandığı için kirletici seviyesi düşük olan organik atıklar, kaliteli kompost üretimine de katkı sağlayacağı tespit edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık