solyanreklam
sagreklam

Türkyılmaz son noktayı koydu: “Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz”

Türkyılmaz son noktayı koydu: “Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz”

Türkyılmaz son noktayı koydu: “Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz”
  • 06 Ocak 2015, Salı 0:00

Türkyılmaz son noktayı koydu:
“Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz”

Son günlerde Mudanya’da bazı kişiler tarafından speküle edilen Mudanya Belediyesi’nin güncel hale getirdiği kiralar konusunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan açıklama geldi.
Kiracılar konusunda adaletin sağlanacağını ifade eden Türkyılmaz, kiracıların kimsenin dolduruşuna gelmemesini istedi.         

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın makamında gerçekleştirdiği açıklamaya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı’da katılım sağladı. Kamu kurumlarının sahip oldukları mülkleri kiraya vermek zorunda olduğunun altını çizen Türkyılmaz, “Kimseye değerinin altında bir bedele verme gibi, peşkeş çekme gibi bir hakka sahip değiliz. Bizlerinde sorumlu olduğu 80 bin kişi ve devletimiz var bunlara hesap vermek zorundayız” dedi. Kurumun alacakları konusunda da tek sorumlu kişinin belediye başkanı olarak kendisinin olduğunu belirten Türkyılmaz, “Bugüne kadar söz verdik. Mudanya ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, hakkını soracağız dedik. Bu konuda da çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu
“KİRA KONUSUNDA ADALET SAĞLANACAK”
Geçmiş dönem yöneticilerinin kira ve kiracılar konusunda olabildiğince esnek davrandığını söyleyen Türkyılmaz, “Biraz ağır olacak ama peşkeş çekilmiş. Bugün bu durumlar ortadan kalkınca da aradaki rakam sanki fazlaymış gibi geliyor. Oysaki bu rayiç bedeller geçmiş dönemlerde uygulanmış olsaydı bugün yapılan zamlar çok fazla gözükmeyecekti” dedi. Hal Kahvelerinin olduğu bölgeden örnek veren Türkyılmaz , “Bu bölgede 24 adet dükkanımız var.  İki işyeri 800 TL’nin üzerinde iken, diğer işyerleri 200 TL civarında kira veriyordu. Bunlar rayiç bedellere göre düzenlendi. İki tane itiraz vardı. Bunları değerlendiriyoruz. Metrekare üzerinden gerçek bedeller belirlenecek. Adalet ve eşitliğin sağlanması için ne gerekiyor ise yapılacak” ifadelerini kullandı.
“KİMSENİN DOLDURUŞUNA GELMESİNLER”
Belediyede kiracı olarak bulunan işyeri sahiplerine de seslenen Türkyılmaz, “Kiracılarımızın bunu bilmeleri gerekiyor. Burası bir devlet kurumu, şahıs malı değil. Resmi kurumlarda sahip olduğu mülkleri günün rayiç bedelleri üzerinden kiraya vermek zorundadırlar” dedi.  Daha önce kiracılara konu ile ilgili resmi yazı da gönderdiklerini vurgulayan Türkyılmaz, “Bunlar yasaya göre bizlere verilmiş bir haktır. Bizde belediye olarak bu hakkımızı kullandık.  Bu arkadaşlarımız umarım gerçekler ile yüz yüze gelir. Kimsenin dolduruşuna gelmeden, Mudanya’nın menfaatlerini düşünerek, Mudanya Belediyesinin daha iyi hizmet vermesini istiyorlar ise bu rayiç bedellere itiraz etmemeleri gerekiyor. Ben kiracılarımızdan bu anlayışı bekliyorum. Provokasyona gelmesinler. Ellerini vicdanlarını koysunlar” diye konuştu.
“ESNAFLARIMIZ TEŞEKKÜR EDECEKLER”
Belediye mülklerini 40-50 bin TL paralar karşılığında başkalarına devredenlerin olduğunu ifade eden Türkyılmaz “Belediyenin 257 TL’lik yerini 1500-2500 TL gibi rakamlara kiraya vermeye kalkıyorlarsa, bu belediyenin hakkı olan 861 TL’lik parayı vermeleri gerekiyor. Bu konuda da dürüst olmalarını istiyorum” dedi. Tüm Mudanyalı hemşerileri gibi esnafları da çok sevdiğini ifade eden Türkyılmaz, “Önümüzdeki yıllarda yapacağımız uygulamalar ile esnafımızın kazançlı günler yaşayacaklar ve teşekkür edeceklerini biliyorum. Mudanya hepimizin, biz burada birilerinin çıkarı için değil, halkımızın çıkarlarını korumak için çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Biz burada her türlü eleştiriye açığız. Ancak gerçekler ve doğrular konuşulmalıdır” ifadelerini kullandı.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık