Denizli Sera Gazı Envanteri Çalıştayı yapıldı
İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için 'Denizli Sera Gazı Envanteri' çalıştayı düzenledi.
İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için “Denizli Sera Gazı Envanteri” çalıştayı düzenledi.
03.10.2018
Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Denizli Sera Gazı Envanteri Çalıştayı düzenledi. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için envanter çalışmasına yönelik Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı. Değirmenci burada yaptığı konuşmada, proje ile iki ana hedefleri olduğunu belirterek, "Sera gazı salımının azaltılması ve iklim değişikliği için Denizli'de uyum hedefliyoruz. Bu iki hedefi gerçekleştirmek için yola çıkan ikinci büyükşehiriz. Bu şehirde yaşayan hemşerilerimiz ve gelecek kuşaklar için bir sorumluluğumuz var" diyerek, bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. "Karbon ayak izinde ne kadar etkim var?" çağrısı
Geçtiğimiz gün Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde (https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama) karbon ayak izini hesaplama modülünü hizmete aldıklarını kaydeden Değirmenci, "Çalıştaya katılan herkese ve Denizli kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istiyorum. Denizli’de yaşayan her vatandaşın ‘Denizli’deki karbon ayak izinde ne kadar etkim var?’ diye sorgulama yapması gerekir. İnternet üzerinden bu hesaplamayı yapmalarını arzu ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bunu bir parça daha yaygınlaştırmak istiyoruz. Farkındalık oluşturup, ‘ben ne yapabilirim?’sorusunu sorgulayabilirsek aslında projenin en büyük amaçlarından birine ulaşmış olacağız” diye konuştu. Konuşmanın ardından Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye proje yöneticisi Onur Akpulat, "Denizli Sera Gazı Envanteri" hakkında bilgi verdi.