solyanreklam
sagreklam

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu Eğitimi

Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekiplerine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu Eğitimi verildi.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu Eğitimi
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Süper Zabıtaların Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor!

Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekiplerine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu Eğitimi verildi.

İstanbul İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi görevlilerince, Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine "Av Yasakları Denetimi" konusunda eğitim verildi.

“1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında yetki, görev ve uygulamalar hakkında eğitim ve bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda; perakende satış yerlerini denetleyen zabıta ekiplerinin nelere dikkat etmesi gerektiği ve balık boylarıyla ilgili teorik bilgiler verildi.

Yapılan eğitimde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilen zabıta ekipleri, su ürünleri kanunu kapsamında yetki ve sorumlulukları, denetimlerde dikkat edilecek hususlar konusunda eğitim aldılar.

Beşiktaş Belediyesi Başkanlık Binası’ndaki konferans salonunda gerçekleşen eğitime başkan yardımcıları, zabıta personeli ve İstanbul İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül katıldı. Aygül, av sezonunun açılmasıyla denetimlerin daha da önemli hale geldiğini vurgulayarak etkili bir denetim için bu tür eğitimlerin ve kurumlar arası eşgüdümün şart olduğunu belirtti.

Bu eğitimle zabıtalarımız, kendi sorumluluk alanlarındaki, sabit, seyyar ve semt pazarlarında bulunan su ürünleri satış yerlerinde denetimler yaparak, yasa dışı su ürünleri satışına engel olabilecek.


Madde 33 – (Değişik : 22/7/2003 – 4950/5 md.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve içsuların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu kanunla ve bu kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adlî mercilere teslim etmek; ek madde 3'te yer alan hükümler çerçevesinde idarî para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık