solyanreklam
sagreklam

2 BİN TON TOHUMLUK DAĞITIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanlık makamında düzenlenen tohumluk dağıtım protokolü imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz katıldı. ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ; TOPRAĞIMIZDIR Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çiftçilerimiz, Ziraat Odası Başkanlarımız ile birlikte 4 yıldan beri yaptığımız çalışmanın bu yıl ki protokolü için bira aradayız. Biz üretim, ekonomi, sanayi şehriyiz ama bunların hepsi gücünü topraktan alıyor. Bu şehrin en büyük gücü, toprağı, çiftçisi, güneşi ve toprağa dayalı sanayisidir. Dolayısıyla Büyü

2 BİN TON TOHUMLUK DAĞITIM PROTOKOLÜ İMZALANDI
  • 01 Ocak 2000, Cumartesi 0:00

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ziraat Odaları arasında tohumluk dağıtım protokolü imzalandı. Buna göre, 2 bin ton buğday ve arpa tohumluğu, 4 bin çiftçiye dağıtılacak, milli ekonomiye 50 milyon TL katkı sağlanacak. Müracaatlar, 07-21 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak. Çiftçilere 1 Ekim 2018 günü tohumluklar dağıtılacak.

 

   Büyükşehir Belediye Başkanlık makamında düzenlenen tohumluk dağıtım protokolü imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz katıldı.

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ; TOPRAĞIMIZDIR

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çiftçilerimiz, Ziraat Odası Başkanlarımız ile birlikte 4 yıldan beri yaptığımız çalışmanın bu yıl ki protokolü için bira aradayız. Biz üretim, ekonomi, sanayi şehriyiz ama bunların hepsi gücünü topraktan alıyor. Bu şehrin en büyük gücü, toprağı, çiftçisi, güneşi ve toprağa dayalı sanayisidir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak, her yerde de dile getirdiğim gibi, ‘Alt yapı belediyeciliği bitmiştir.’ Sosyal Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devam etmektedir. Kimlikli, huzurlu, mutlu, sağlıklı şehirler, bizim en büyük hedefimizdir. Artık şehirler yarışıyor, bu kentin en büyük gücü topraktır, topraktan aldığı güçtür. Bugün Gaziantep, UNESCO Gastronomi Kenti olarak onaylandıysa; bu toprak, güneş, çiftçi, Anadolu kadını sayesinde olmuştur. Bu gücümüzle geleceğe doğru giderken, çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bizim kader birliğimiz var, iyi günde kötü günde bir ve beraber olacağız. 2014 yılında ilk göreve geldiğimde büyük bir kuraklık vardı. Çiftçilerimize ilk desteği o zaman verdik, hamdolsun bir bereketle, en az zararla oradan çıktık. Tarım Dairesini bir Başkanlığa dönüştürüp, 13 yıl İl Müdürlüğü yapan İbrahim Yılmaz kardeşimizi başkan atadık, bu birimi kuvvetlendirdikten sonra oda başkanlarımızla çok yoğun şekilde birebir çalışarak, Tarım Krediden aldığımız güçlü destekle örnek olduk. Tarım Bakanımız buraya geldiği zaman, ‘Başkanım bir Bakanlık gibi çalışıyorsunuz’ dedi. Bugün iddiası, hedefleri olan bir şehiriz. Bu hedeflere ulaşmak için çiftçimizin rahat olması, huzurlu olması, toprağını berekete dönüştürmesi gerekiyor. Aşık Veysel’in söylediği gibi, ‘Benim sadık yarim kara topraktır.’ Bizim sadık yârimizin gücünü geleceğe taşımamız gerekiyor. O yüzden yapacak çok iş var. İmzaladığımız protokol şehir ekonomisine çok büyük faydası oluyor, küçücük bir adım şehir ekonomisine büyük katkıları olacak, hem çiftçimizin rahatlamasına hem de tarıma dayalı sanayide güçlü bir gelişime neden olacak” dedi.

YILMAZ: 90 BİN DEKARDAN 50 BİN TON MAHSUL BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise, “Yeni dönemde de hububat konusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerimize verilen desteği biz organize edeceğiz. Buğday ve arpa tohumu dağıtılması üzerine bir protokol imzalanacak. Ceyhan 99 çeşidi yarı sert ekmeklik buğdayı ve arpayı çiftçilerimizle buluşturacağız. Bu verilecek tohumlarla yaklaşık 90 bin dekar alanın ekilişini hedefliyoruz. 90 bin dekardan da 45 ila 50 bin ton mahsul üretmeyi hedefliyoruz. Tabi ki en önemli şey üretim, biz burada üretimi destekliyoruz. Yerel üretim, yerel tohumları çiftçilerimize vereceğiz, bunlar un sanayicilerimizin de arzu ettiği çeşitler. Çiftçilerimiz bunu yüzde 50 desteklemeyle alacak. Çiftçilerimizde bu üretimden faydalanmış olacaklar. Üretim adına yapılan bu faaliyetten dolayı çiftçilerimizi tebrik ediyorum, bakanımıza da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit de Fatma Şahin’in Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine geldiği ilk günden bu yana çiftçilerden desteğini ve emeğini esirgemediğini belirterek, başkan Şahin’e teşekkür etti.

 







HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık