Beşiktaş Belediyesi Ödüle Doymuyor!
Beşiktaş Belediyesi, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde “Toplum Düzeni ve Sosyal Hiz...
Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri
Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde kazananlar belli oldu.
Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
Sosyal Alarm Projemize Birincilik Ödülü!
Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde en prestijli yerel yönetim ödülleri için yüzlerce seçkin proje yarıştı. “Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler” kategorisinde Sosyal Alarm projesiyle yarışan Beşiktaş Belediyesi, birincilik ödülüne layık görüldü.
Ödül törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ı temsilen, Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu Küçükel, Proje Koordinatörü Adem Yavuz, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şerife Ayvere Özmüş ve ekibi katıldı. Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe takdim etti.
Beşiktaş Belediyesi olarak hedefimiz; yerel yönetimler içerisinde farkımızı ortaya koyarak, halka dokunan projelerimizle başarılarımızı devam ettirmek…
Sosyal Alarm Projesi Nedir?
Proje, Beşiktaş’ta 65 yaş ve üzeri, yalnız yaşayan ve/veya dezavantajlı konumda olan kentlilerimizin, öncelikle sağlık destek hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmalarını sağlamak ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla başlatıldı.
Sosyal Alarm hizmeti, elektronik bir sistem üzerinden kentlilerimizin sağlık ve sosyal destek hizmetlerine kolaylıkla ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Sosyal Alarm cihazı, eve yerleştiriliyor ve telefon hattına bağlanarak elektronik bir sistem ile çalışıyor. Kentlimiz, cihazın üzerindeki tuşlar aracılığıyla çağrı merkezi görevlisiyle ahize kullanmadan, sesli ve kesintisiz iletişime geçerek acil sağlık sorunları, ev kazaları vb. durumlarda acil yardım ambulansı, polis ya da itfaiye ekibi çağırabiliyor, “Dost Eller Mutfak”tan yemek talebinde bulunabiliyor, Esenlik Hizmetleri’ne (ev temizliği hizmeti, evde kuaför hizmeti, pratik ev düzenlemeleri, çilingir hizmeti) ulaşabiliyor ya da sağlık destek hizmetlerinin acil dışı bölümü olan telefonda tıbbi danışma, evde doktor muayenesi, hemşire ve hasta bakıcı hizmetleri, hasta nakil ambulansı, psikolog ve diyetisyen hizmeti talep edebiliyor.