solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR'DEN YERLİ YAZILIMA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi'nde kullanılmaya başlanan yerli yazılım 'PARDUS' işletim sisteminin tanıtımını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yaptı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YERLİ YAZILIMA DESTEK
  • 19 October 2018, Friday 0:00

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE KULLANILMAYA BAŞLANAN YERLİ YAZILIM “PARDUS” SİSTEMİNİ TANITTI

 -“PARDUS”U KULLANARAK TEST EDEN BAŞKAN TUNA, “YERLİ VE MİLLİ ÇALIŞMALAR ÇERÇEVESİNDE BAŞLATTIĞIMIZ BU UYGULAMANIN DİĞER TÜM BİRİMLERİMİZDE DE HAYATA GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR” DEDİ

 -BAŞKAN TUNA:

 “YERLİ YAZILIM İLE DIŞA BAĞIMLILIKTAN DA KURTULMUŞ OLACAĞIZ”

 “BU BİR MİLLİ MESELE”

 

Büyükşehir Belediyesi’nde kullanılmaya başlanan yerli yazılım “PARDUS” işletim sisteminin tanıtımını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrasında dış ekonomik baskılara karşı yerli üretimi destekleyen önemli bir karara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen PARDUS işletim sistemini devreye soktu. 

BAŞKAN TUNA DA KULLANDI

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde sistem hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Tuna, bu uygulamanın diğer tüm birimlerde de aşama aşama hayata geçirileceğini söyledi.

Yerli ve milli üretim çalışmalarına destek olmak amacıyla bu tür uygulamaların diğer tüm kurum ve kuruluşlara da örnek olması temennisinde bulunan ve kendisi de ilk kez yerli yazılım PARDUS’u kullanan Başkan Tuna, şöyle konuştu:

“Şu anda ilk etapta 380 bilgisayarımızda bu sistemi kullanıyoruz. Bu sayının yılsonuna kadar 3 bine çıkması için de çalışmalarımız sürüyor. Pardus yerli ve milli olduğu için buradaki yabancı yazılımların da bu işletim sistemine adaptasyonu için bir çalışma yürütülüyor.” 

“DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMUŞ OLACAĞIZ”

          Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yerli ve milli olan bu işletim sistemini yaygınlaştırmak ve tüm vatandaşların kullanımına sunmak için çalışma başlattıklarına dikkat çeken Başkan Tuna, sistemin kullanımının kolay olduğunun altını çizerek, şu bilgileri verdi:

“TÜBİTAK, üniversiteler ve İŞKUR ile işbirliği halinde el ele vererek gençlerin Pardus işletim sistemini öğrenmesiyle ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah gelecekte yerli ve milli yazılımlarımız gelişmiş olacak, dışa bağımlılığımız azalmış olacak. Ücretsiz bir yazılım ve işletim sistemi sayesinde hem Windows’a ödenen lisans ücretlerini hem de bazı yazılımlara para ödememiş olacağız. Bu da ekonomik açıdan ve özellikle de güvenlik açısından çok önemli bir gelişme. Milli bir mesele aslında. Ülkemizin kendisine has işletim sistemi ve yazılımları olacak. Dışa bağımlılıktan da kurtulmuş olacağız.” 

ÖRNEK PROJE İÇİN BAŞKAN TUNA’YA TEŞEKKÜR…

 Tanıtım toplantısına katılan Pardus Proje Müdürü Yürütücüsü Cengiz Çelik, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Tuna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Kısıtlı sayıda olsa bile devlet dairelerinde, hastanelerde, okullarda kullanımına başladık ama yaygınlaşması ve bilinirliğinin artması konusunda desteğe ihtiyacımız vardı. Büyükşehir’in desteği bizi umutlandırdı” dedi.

  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) Başkanı Şeref Şık ise “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve vatandaşlarımızın tamamına eğitim noktasında katkı sağlayacağız. Başkanımız Sayın Tuna’ya bu projeye desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  TÜBİTAK Ulakbim Enstitü Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, kullanıcıların ilk kullanımda dahi yüzde 80 başarı oranı yakaladığını vurgulayarak, “İleri derecede kullanıcılar için özel eğitimler Büyükşehir Belediyesi ile SADEFE’nin iş birliği ile burada verilecek” diye konuştu.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık