solyanreklam
sagreklam

ÇALIK: BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI

Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde alınan tüm tedbirlerle gerçekleşti.

ÇALIK: BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI
  • 16 July 2020, Thursday 2:07

Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde alınan tüm tedbirlerle gerçekleşti. Meclisin ana gündemini son bir yılda yapılan tüm hizmetleri anlatan 2019 Yılı Faaliyet Raporu oluşturdu. Sunumu gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’a Nefes olan Beylikdüzü için şimdi birlikte daha çok çalışma zamanı. Unutmayalım ki Beylikdüzü değişimin başladığı yerdir” ifadeleriyle Beylikdüzü için üretmeye devam edeceklerini vurguladı.
Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 1. oturumu Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti. Pandemi sürecinin ardından ilk kez vatandaşa açık olarak gerçekleşen meclis toplantısında, oturma düzeni sosyal mesafe kuralı gözetilerek oluşturulurken salona herkes maske ile alındı. Meclis, şehitler için saygı duruşuyla başlarken açılış konuşmasına önemli gün ve haftaları kutlayarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, pandemi sürecinin ardından Beylikdüzü’nde başlatılan tazelenme hareketiyle birlikte hayata geçirilecek projeleri paylaştı.İlk maddede gizli oylama ile belirlenen seçimde Müslüm Akülker, Handan Öztürk ve Hasan Çerman encümen üyesi oldu. Ardından 2. gündem maddesi sonucu açık oylama ile meclis komisyonlarına üye seçimleri yapıldı. Başkan Çalık, meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 2019 yılı Faaliyet Raporu’nu mecliste kamuoyuna sundu.
“Beylikdüzü’nü İyi Yaşamın Adresi Yapmaya Kararlıyız”
Meclisin ana gündemini Beylikdüzü Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu oluşturdu. Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nü ortak çabayla daha yaşanabilir, daha yeşil, daha eşitlikçi, daha sevgi dolu bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Biz çalıştıkça Beylikdüzü güzelleşiyor; Beylikdüzü güzelleştikçe biz daha çok çalışıyoruz. 2014 yılından bu yana devam eden hedefimiz; ilçemizin doğası, sosyal hayatı, yeni ekonomi ve üretim imkânlarıyla İstanbul’a nefes olmasıdır. Nüfusu 352 bini geçen Beylikdüzü’nde sorumluluğumuz çok büyük. Yerelde katılımcı demokrasiyi işleterek, partiler üstü bir anlayışla, insan odaklı hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu yolda sırt sırta çalışarak Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
“Beylikdüzü’nün Nefesini Çoğaltıyoruz”
Faaliyet raporunu sekiz başlık altında sunan Başkan Çalık, bir yıllık sürece ilişkin önemli veriler paylaştı. Beylikdüzü’nün yeşil alanda yaptığı önemli çalışmaları da kamuoyu ile paylaşan Çalık, “Doğaya sahip çıkan tavrımız ile ilçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırarak havamızı temizliyor ve Beylikdüzü’nün nefesini çoğaltıyoruz. Bir yıllık periyotta, 21 bin 353 adet fidan, 470 adet ağaç diktik. Toplam 32 bin 681 m2’lik alanda 14 adet parkı halkımızın hizmetine açtık. 2020 yılında hizmete açılmak üzere yeni 16 adet parkı da projelendirdik. Üreten Belediyeciliğin ne kadar kıymetli olduğunun anlaşıldığı bu günlerde, sizlerle çok kıymetli bir veriyi daha paylaşmak istiyorum. 30 tür ile başladığımız ata tohumu üretimini 470 türe yükselttik ve her hemşerimizin gururla anlatacağı bir Tohum Bankasına sahibiz” dedi. Yaşam Bahçesi projesinin önemine de değinen Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, toprağı işlemenin ve insanlarımızı üretime teşvik etmenin öneminin uzun yıllardır farkındayız. Salgınla mücadele sürecinde de, Yaşam Bahçeleri adı altında 10 mahallemizde bostan kurmak üzere yola çıktık. Hedefimiz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri kurmak ve Yaşam Bahçelerimizi kadınlara emanet ederek çok katmanlı toplumsal fayda üretmek” ifadelerini kullandı.
“Beylikdüzü Nüfusunun İki Katından Fazla Kişi Kütüphanelerimizden Yararlandı”
Sanat, spor ve kültürel faaliyetlere ilişkin verileri de meclise sunan Çalık, “Bir yıl içerisinde bin 920 adet tiyatro ve sinema gösterimi ile 70 bin 129 izleyiciye ulaştık. 15 bin çocuk, genç ve yetişkin vatandaşımıza 48 branşta eğitim, kültür ve sanat kursları verdik. Düzenlediğimiz tüm bu sosyal ve kültürel etkinliklere toplam 579 bin 66 kişi katıldı. 7 bin çocuğumuzla 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinliğimizi yaptık. Ramazan ayı etkinliklerimizle ise 90 bin vatandaşımıza ulaştık. Beylikdüzümüzün markalaşan Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinliğimize 250 bin vatandaşımız katıldı. Bir yıl içerisinde 15 adet kütüphanemizden toplam 781 bin 165 kişi yararlandı. Bu rakam Beylikdüzü nüfusunun iki katından fazla. Aynı zamanda 15 branşta yaz ve kış spor okulları ve spor salonlarımızda 16 bin 707 vatandaşımızı sporla buluşturduk” dedi.
Yenilikçi Projeleri Paylaştı
Başkan Çalık sunumun devamında, “Yakuplu Kültür Merkezi ve Kreş projelendirme işlemine başladık. Her mahalleye bir kreş kapsamında Kavaklı Kreşimizin temelini attık. Gençlerimizin Beylikdüzü ile sosyal bağlarını güçlendirmek, yenilikçi fikirlerine destek olup onlara yön göstermek ve vizyonlarının gelişmesine katkı vermek için Beylikdüzü Smart projesini tasarladık” diyerek gençlere ve eğitime dair birçok önemli projenin de üzerinde çalışıldığını belirtti. Sağlıktan sosyal hizmete kadar birçok konuda yapılan hizmetlere değinerek konuşmasını noktalayan Başkan Çalık, “İstanbul’a Nefes olan Beylikdüzü için şimdi birlikte daha çok çalışma zamanı. Unutmayalım ki Beylikdüzü değişimin başladığı yerdir.” dedi.
ENCÜMEN ÜYELERİ: Müslüm AKÜLKER, Handan ÖZTÜRK, Hasan ÇERMAN
İHTİSAS KOMİSYONLARI
İMAR KOMİSYONU: Erkan ERDOĞAN, Mustafa PİNAZOĞLU, Hasan ÇERMAN, Serkan KÜÇÜK, Nurullah AKAN
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: Nuri ASLAN, Ebru ÇEVİK, Aytekin DURİÇ, Dilaver ARVAS, Sevda ELMAS
HUKUK KOMİSYONU: Aytekin DURİÇ, Zeynel Abidin YENER, Ufuk Levent TİMURKAYNAK, Sevda ELMAS, Tahir ABUŞ
TARİFE KOMİSYONU:Ufuk Levent TİMURKAYNAK, Mustafa PİNAZOĞLU, Engin AŞNAZ, Ayşe KUBAT, Tahir ABUŞ
TARIM, ÇEVRE VE KÜLTÜR VARLIKLARI KOMİSYONU: Aytekin DURİÇ, Ali Mesut ÇELİK, Emine İHTİYAR, Neşat ATEŞ, Ayşe ABUT
GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU:Ebru ÇEVİK, Fatih KELEŞ, Ali Mesut ÇELİK, Serkan KÜÇÜK, Nurullah AKAN
KÜLTÜR VE TURİZM KOMİSYONU: Nejla KOTİL SARUHAN, Emine İHTİYAR, Durmuş ŞAHİN, Neşat ATEŞ, Muhammed Fatih VANLIOĞLU
HARİTA KOMİSYONU: Engin AŞNAZ, İlyas YILMAZ, Nejla KOTİL SARUHAN, Rukiye DOĞRUYOL, Dilaver ARVAS
TRAFİK VE ULAŞIM KOMİSYONU: İlyas YILMAZ, Ali Mesut ÇELİK, Volkan YILDIZ, Nurullah AKAN, Temel KILIÇ
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU: N. Figen KARAHAN, Durmuş ŞAHİN, Nejla KOTİL SARUHAN, Sevda ELMAS, Muhammed Fatih VANLIOĞLU
SAĞLIK VE ENGELLİLER KOMİSYONU: Emine İHTİYAR, Zeynel Abidin YENER, Handan ÖZTÜRK, Ayşe KUBAT, Muhammed Fatih VANLIOĞLU
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU: Mustafa PİNAZOĞLU, Nejla KOTİL SARUHAN, Ufuk Levent TİMURKAYNAK, Neşat ATEŞ, Dilaver ARVAS
ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU: Handan ÖZTÜRK, Ebru ÇEVİK, Zeynel Abidin YENER, Muhammed Fatih VANLIOĞLU, Neşat ATEŞ

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık