solyanreklam
sagreklam

Dört Ülke Muğla Ulaşımını İnceledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katılım sağladığı programda daha önce İsveç, Ukrayna, Makedonya ve Sırbistan da yapılan eğitim programlarında Muğla Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım politikaları ve hizmetlerinin de sunumu yapıldı.

Dört Ülke Muğla Ulaşımını İnceledi
  • 14 Mayıs 2018, Pazartesi 0:00

İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) ve İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) kuruluşları tarafından organize sağlanan; “Uluslararası eğitim programı: SymbioCity (sürdürülebilir kentsel kalkınma) yaklaşımını kullanarak yerel demokrasi ve bütüncül kentsel kalkınmayı sağlamak” programının son ayağı ve kapanışı Muğla’da gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katılım sağladığı programda daha önce İsveç, Ukrayna, Makedonya ve Sırbistan da yapılan eğitim programlarında Muğla Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım politikaları ve hizmetlerinin de sunumu yapıldı.  Programın son ayağı Muğla İlinde gerçekleştirildi.

“Muğla İlinde sürdürülebilir ulaşım kapsamında; yaya, bisiklet ve toplu taşım türlerinin yaygınlaştırılması, özendirilmesi ve yurttaşların bu konuda bilinçlendirilerek özel araç kullanımının azaltılması” temelinde bir proje ile katılım sağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’den 85 kurum arasında programa katılmaya hak kazanan 2 Belediyeden birisi oldu. Makedonya (Veles, Sveti Nikole, Vevchani), Sırbistan (Vracar, Sabac, Belgrad), Ukrayna (Ivano-Frankivsk, Khmenlnytskyi) ve Türkiye’den (Muğla Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi) toplam 10 Belediyenin katıldığı programın beşinci ve son aşamasına Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Sürdürülebilir kentsel kalkınmanın öğeleri olan katılımcılık, eşitlik, hakçalık, dezavantajlı gruplar, çevresel sorunlar, çağdaş ulaşım politikaları, sürdürülebilir planlama uygulamaları gibi konular temelinde yapılan çalışmalar ile katılımcılar hem teorik anlamda bilgilendirilmiş, hem de başarılı uygulamalar yerinde inceleme fırsatı bulundu.

Program dahilinde, hem Türkiye’deki planlama süreci anlatılmış, hem de Muğla özelinde Menteşe ve Akyaka yerleşimlerinin planlama tarihi ve mimari yapısı detaylı olarak yerinde incelendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile yapılan görüşmede katılımcılar, hem Muğla’nın konukseverliği hem de yapılan projelerin başarısından bahsetti. Daha önce Türkiye ve İsveç Belediyeler Birliği ile ortak yapılan çalışmalarda olduğunu ve çok verimli geçtiğinden bahseden Dr. Osman Gürün ise projenin ülkeler arasında bilgi paylaşımının bir başlangıcı olduğunu, tüm ülkelerde kentsel kalkınmanın sağlanmasının sadece o ülkeler için değil tüm dünya için önemli olduğunu vurgulayarak, hem ülkemizde hem dünyada barışçıl bir süreç ile kalkınmanın ve ülkeler arası işbirliğinin önemine değindi.  


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık