solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ TAŞ MEKTEP’İ GELECEĞE TAŞIYOR

MUDANYA BELEDİYESİ TAŞ MEKTEP’İ GELECEĞE TAŞIYOR

MUDANYA BELEDİYESİ TAŞ MEKTEP’İ GELECEĞE TAŞIYOR
  • 25 August 2017, Friday 0:00

Restorasyon çalışmaları başlayan Tirilye Taş Mektep binasının geleceğe taşınması ile ilgili düzenlenen çalıştayın ilk gününde tarihi bina tüm detayları ile anlatıldı. 

1909 yılında inşası tamamlanan ve 1989 yılına kadar okul olarak kullanılan Tirilye Taş Mektep Binası restorasyon çalışmalarının başlamasının ardından Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi binanın geleceğe taşınması ile ilgili çalıştayın birinci oturumu gerçekleştirildi. Düzenlenen çalıştayın ilk gününe Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, belediye başkan yardımcıları, akademisyenler ve Tirilye halkı katılım sağladı.
“İLÇEMİZİ GELECEĞE TAŞIMAK HEDEFİNDEYİZ”
24 yıl önce Mudanya’nın geleceği ile ilgili kurultay çalışmaları sonuçları hakkında bilgiler aktaran Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri Mudanya’nın bütün değerlerini geleceğe taşımak ve halkımıza sunmak adına çalışmalar yapmaya başladık. Bunları yaparken asla bilimin ışığından uzaklaşmadık. Tüm kararlarımızı bilimin ışığında ve halkımızın fikirleriyle alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” dedi. Tirilye ve Mudanya’da çok önemli işlevi olan yapının nasıl hizmet vereceği ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Türkyılmaz, “ İlçemizde çok önemli ve tarihi yapılar var. Mudanya’mız ve Tirilye’miz başta olmak üzere ilçemizi geleceğe taşımak hepimizin en büyük hedefidir” diye konuştu.
AKADEMİSYENLER TİRİLYE VE TAŞ MEKTEP’İ ANLATTI
Çalıştayın ilk gününde “Tirilye’de Kültürel ve Doğal Miras” başlıklı oturum gerçekleştirildi. Mimar Mithat Kırayoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu “Tirilye’nin Tarihsel Birikimi”, Dr. Fulya Karakoç “Taş Mektep’te Yaşam”, Funda Tunçdöken “Tirilye’de Mübadele Kültürü” Elif Bilgin “Tirilye Yağhanesi” ve Doç Dr. Cevriye Mert “Tirilye Zeytini” konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Gerçekleşen oturum ardından çalıştaya katılan akademisyenler ve Tirilyeliler, başkan Hayri Türkyılmaz’ın önderliğinde Tirilye’nin tarihi yerlerini gezdiler. Çalıştayın Cumartesi günü düzenlenecek ikinci oturumunda ise Taş Mektep Binası’nın restorasyonu ve gelecekte nasıl değerlendirileceği konuşulacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık