solyanreklam
sagreklam

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNE MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN DESTE

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNE MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN DESTE

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNE MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN DESTE
  • 19 January 2015, Monday 0:00

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNE MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin “Recycle, Reuse, Remind” adlı AB Projesi yemeğine katıldı.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin “Tekstilde geri dönüşüm ve yeniden kullanım” konulu projesi çerçevesinde düzenlenen yemeğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile eşi Gülbahar Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Milli Eğitim Şube Müdürleri’nin yanı sıra projede yer alan İtalya, Portekiz, Letonya ve Finlandiya ülkelerinden gelen ortaklar katılım sağladı. Mudanya Belediyesi’nin verdiği yemekte buluşan yabancı konuklar etkinlikte barış mesajları verdi.
İTALYA’DAN KARDEŞ ŞEHİR OLMA İSTEĞİ
Yemeğe katılarak eşi ile birlikte tüm konukları tebrik ederek projede başarılar dileyen Türkyılmaz, yabancı konuklara Mudanya’yı anlattı. Mudanya’nın barış ve kardeşliğin şehri olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğiniz proje ile geri dönüşüme verilecek katkının yanı sıra diğer ülkelerinde kültürlerini öğrenmiş oluyorsunuz. Sizleri kutluyorum” dedi. İtalya’nın Modena kentinden gelen heyetin kardeş şehir olma yolunda isteğine olumlu yanıt veren Türkyılmaz, bu konuda girişimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.
“SİZLERİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
Dörtçelik METEM proje kurulu üyelerini de tebrik eden Türkyılmaz, son yıllarda hayata geçen AB projeler ile Mudanya’nın tanıtımına katkı sağlandığını söyledi. Dörtçelik METEM’in projeler ile atağa kalktığını vurgulayan Türkyılmaz, “Bizlerde projenin sessiz ortağı olarak sizlere desteğimizi esirgemeyeceğiz. Sizleri gönülden tebrik ediyor ve başarılarınızın artarak devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz, projeye katılan öğrenci ve eğitmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.
HEDEF “GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAMAK”
Toplamda 25 öğretmen 34 öğrenci ile gerçekleşen ve iki yıl sürecek proje konusunda bilgiler veren proje koordinatörü Necla Kılıçgedik, “Çevre dostu el yapımı üretimini geliştirerek yeni ürünler üretebilmeyi hedefliyoruz. Yeni bir eko-moda şekli ile bilişim teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetleri desteklemek, öğrencilerin teknik becerilerini artırmak amacındayız” dedi. . Proje çerçevesinde hazırlanan tüm ürünlerin web sitesine yüklenerek, E-ticaret uygulamasının başlatılacağını vurgulayan Kılıçgedik, “Yeni eko-moda giysileri için bir üretim zinciri oluşturulması planlanıyor. Geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi ekolojik kavramları öğretebilmek, yeni eko-moda ürünlerin üretiminde artış sağlamak için bilgi ve beceri kazandırmak hedefindeyiz ” dedi.
YEMEKTE SÜRPRİZ YAŞ GÜNÜ
Düzenlenen yemekte proje irtibat koordinatörü Dilek Aktaş ve İtalyan öğrenci Carmela D’evrico’ya sürpriz doğum günü düzenlendi. Pastayı birlikte üfleyen Aktaş ve D’evrico projenin başarılı bir şekilde tamamlanması dileklerinde bulundular. Projede görev alan Aktaş ve D’evrico öğretmen ve öğrencilerden gelen hediyeleri de kabul etti. Etkinlikte ayrıca Dörtçelik METEM proje kurulu da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Türkyılmaz ile proje ortaklarına çeşitli hediyeler verdiler. Proje kapsamında heyet ilçede atölye çalışmaları, mini defilenin yanı sıra Bursa ve İstanbul’un tarihi mekanlarını da ziyaret etme fırsatı buldular. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık