solyanreklam
sagreklam

HAŞERE VE KEMİRGENLERLE MÜCADELE BAŞLADI

HAŞERE VE KEMİRGENLERLE MÜCADELE BAŞLADI

HAŞERE VE KEMİRGENLERLE MÜCADELE BAŞLADI
  • 15 June 2016, Wednesday 0:00

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından, salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama ile kontrol çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi ekipleri tarafından havaların ısınmasıyla artan haşere ve kemirgenlerle mücadele çalışmaları başladı. İlçe genelinde 1900 adet rögarda  mumblok şeklinde antikoagülan etkili ilaçlamayla çalışmalar yapan Veterinerlik Birimi ekipleri, hayvanlar üzerinde pire, kene kontrolü ve açık alan ilaçlamalarını da gerçekleştiriyor. Kene ve pire konularında vatandaşları uyararak yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu, “Kenelerin yaşam alanları olan  hayvan barınakları, piknik alanları, meralar, av alanları, ormanlara çıplak ayakla veya kısa giysilerle girilmemeli, lastik çizme giyilmeli veya pantolonların paçaları çorap içine alınmalıdır” dedi. Vücuda yapışan keneye kesinlikle dokunulmaması gerektiğini ve bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizen Çelikkollu, kene ile mücadelede kullanılacak bir ilaç bulunmadığını, keneyle mücadelede söz konusu bölgelere hayvan girişinin engellenmesi veya  bulunan hayvanların keneye karşı ilaçlanması şeklinde olduğunu sözlerine ekledi.
PİRELERLE MÜCADELE EDİLİYOR
Pire konusunda da birçok şikayet aldıklarını belirten Çelikkollu, pirelerin genellikle kedi ve köpek gibi hayvanlar tarafından taşındığını belirtti. Hayvanların ilaçlanması ve sürekli kontrol edilmesi şeklinde mücadele edildiğini ifade eden Çelikkollu, “Evcil hayvanlarımızda pire oluşmaması için onları düzenli olarak kontrol etmeli ve en kolay yöntem olan pire tasması kullanılmalıdır” dedi. Yeşil alanlarda ve parklarda pire mücadelesi yapıldığına da dikkat çeken Çelikkollu, gelen talepler doğrultusunda kapalı alanlarda da pire mücadelesi yapıldığını sözlerine ekledi.
AMAÇ KONTROL ALTINA ALMAK
Havaların ısınmasıyla birlikte yiyecek aramak amaçlı rögarlardaki farelerin dışarıya çıktığını ifade eden Çelikkollu, “Vektörle mücadelede amacımız bu canlıların tamamen imhası değil, salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altına almasıdır. İlkbaharda ve sonbaharda üreme aktiviteleri artar. Buna paralel olarak da rögarlardaki ve doğadaki ilaçlamalar yıl boyunca  rutin programlarla devam etmektedir. Ayrıca mücadelemizde kullanılan ilaçlar çevresel açıdan herhangi bir risk teşkil etmemektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık