solyanreklam
sagreklam

Adanalı Üreticiye destek, kente gelecek…

Büyükşehir'den üreticiye önemli destek Üreticiye destek, kente gelecek… Saimbeyli'de üretici emeğinin karşılığı alacak, ürün hak ettiği fiyata satılacak Soğuk hava deposundan Büyükşehir'in hibe ettiği makineyle ürün alınmaya başlandı Adana Büyükşehir Belediyesi çiftçiye, üreticiye….

Adanalı Üreticiye destek, kente gelecek…
  • 23 Haziran 2020, Salı 1:06

Adana Büyükşehir Belediyesi çiftçiye, üreticiye yönelik desteğini artırıyor.Saimbeyli’de daha önce hibe desteğiyle kurulan meyve ve sebze soğuk hava deposu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği boylama makinesiyle ürün almaya başladı. Kiraz üreticilerinin ürünlerini hak ettiği değere satabilmesi için, Büyükşehir’in sağladığı pazarlama desteğiyle de üreticilere ihracat yolu açıldı.

300 ton kapasiteli 4 adet soğuk hava deposunun faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Saimbeylili üreticiler, siyasiler, bürokratlar, muhtarlar ve konuklar katıldı.

ÜRETİCİNİN PAZARLIK GÜCÜ ARTIYOR

Tesiste düzenlenen törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üreticiye hitap ederek, “300 ton kapasiteli 4 adet soğuk hava depomuz vardı ancak çalışmıyordu. Biz devraldık, eksiklerini giderdik. Burada 650 ton elma depolayabiliyorsunuz.40 ton kiraz işleyebilirsiniz. 560 metrekare de boş bir alan var. Uzun süre kirazlarınızı değerinde satamadınız.Buradaki amaç sizin ürününüzü değerinde satmanızı sağlamak. Biz belediye olarak kurdurduğumuz kooperatifler de dahil, tek kuruş kazanç sağlamayacağız. Kazancın tamamı üreticinin olacak şekilde organize edeceğiz. Bizim burada tek derdimiz üreticiyi desteklemek, ürün ekmesini ve ürününü değerinde satmasını sağlayacak işlemler yapmak. Rahatlıkla soğuk hava deposunda kirazlarınızı bekletin, ürün değerini bulduğu zaman satın” dedi.

ÜRETİCİMİZ İÇİN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ORDUSU KURACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, “Biz ziraatmühendisleri ordusu kuracağız. Arkadaşlarımızı eğiteceğiz ve neredeyse her üreticiye göndereceğiz. Doğru sulama tekniklerini, hangi zirai ilacın nerede ve ne zaman kullanılacağını anlatıp, yanlış yapanları uyaracağız. O zaman kiraz çatlamayacak, kararmayacak, olası başka sorunlar yaşanmayacak. Ürününüzü biz marka ürün yapmaya çalışacağız. Narenciyede Akdeniz Sineği zararlısını duymuşsunuzdur. Akdeniz Sineğiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi sayesinde, Adana’dan ihraç edilen narenciye ürünlerinin hiçbiri geri çevrilmedi. Bu bizim onurumuzdur” diye konuştu.

LABORATUVARLARDA ANALİZ YAPILACAK

Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Laboratuvarlarımızda; toprak ve yaprak analizleri yapılarak bilinçli gübreleme gerçekleştirilecek. Türkiye’de 3 adet olan yaprak analiz laboratuvarının biri bizde ve bu çok önemli bir avantaj. Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ile kirazın en önemli zararlısı olan Sirke Sineği Mücadele Programı başlatacağız. Böylece kalıntısız meyve üretilecek ve dış pazar sorunu yaşanmayacak.”

Saimbeylili üreticilerle bir araya gelen ve sorunları dinleyen Başkan Zeydan Karalar, üretimin önündeki engelleri azaltmak için yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık