solyanreklam
sagreklam

Maden OSB ile ilgili ÇED sürecindeki halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Orhaneli Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan ve MADSİAD ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ÇED sürecindeki halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda, Maden OSB ile ilgili detaylı bilgiler, ilçe halkıyla paylaşıldı.

Maden OSB ile ilgili ÇED sürecindeki halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı
  • 20 December 2017, Wednesday 14:40

Maden OSB ile ilgili ÇED sürecindeki halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Orhaneli Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan ve MADSİAD ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ÇED sürecindeki  halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda, Maden OSB ile ilgili detaylı bilgiler, ilçe halkıyla paylaşıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sekretaryasında yürütülen ve Osman Çakır Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İşleri Şube Müdürü Ahmet Çakmak, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. ÇED raporunu hazırlayan BURÇED Firması temsilcilerinden Elif Akman Gülbenzer proje ve projenin çevresel etkileri ile ilgili halkı bilgilendirdi.

“ATIK SUYU, GERİ KAZANIM YÖNTEMİYLE TEKRAR KULLANILMASI MÜMKÜN OLAMAYAN TESİSLERE YER VERİLMEYECEK”
Maden İhtisas OSB’nin Şükriye Mahallesi, Kocabelen ve Dedetepe mevkiinde kurulmasının planlandığını söyleyen Gülbenzer,  OSB’nin yer seçimi ile ilgili çalışmaların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Yer Seçim Komisyonu ile gerçekleştirildiğini ve bu çalışma kapsamında ilgili kurumların görüşlerinin alındığını vurguladı. OSB projesi kapsamında kurulacak fabrika ve tesislerin yanı sıra anaokulu, kreş, ilköğretim, teknik lise, yüksekokul, üniversite, ticaret merkezi, cami, otel, sağlık ocağı ve yeşil alanların da olacağını açıklayan Gülbenzer, OSB’de  59 tesis yerinin planlandığını belirtti. Gülbenzer özellikle, Maden OSB bünyesinde prosesinden oluşan atık suyu, geri kazanım yöntemiyle tekrar kullanılması mümkün olmayan tesislere yer verilmeyeceğinin altını çizdi.

“PROJENİN YAPILACAĞI ALAN 7. SINIF TARIM ARAZİSİ”
Maden OSB’nin kurulması ile ilgili ilk olarak Orhaneli Belediyesi ve MADSİAD tarafından 5 alternatif yerin belirlendiğini ifade eden Gülbenzer, “Bu alanlarda sulama alanlarının varlığı tarımsal vasıfları, orman alanlarının varlığı, tabiat varlıklarının durumu, suya yapılarına mesafeleri, kültür varlığının durumu, depremsellik gibi konular değerlendirildi. Bu değerlendirme neticesinde Şükriye mahallesindeki alan belirlendi. Bu alanın belirlenmesi, 14 kurumdan alınan olumlu görüşlerle gerçekleştirildi. Projenin yapılacağı alan 7. sınıf tarım arazisidir” diye konuştu.

Sunumun ardından toplantıya katılan ilçe halkına olumlu veya olumsuz görüşleri sorulurken, söz alan tüm katılımcılar, yıllardır bu projenin hayata geçirilmesini beklediklerini ve Orhaneli’de istihdamın artacağına inançlarının tam olduğunu söylediler.

Daha sonra söz alan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu Orhaneli’nin kaderini değiştirecek olan ilçe için milat olan projelerden bir tanesinin Maden OSB olduğunu vurgulayarak, “Bu aşamaya gelene kadar pek çok dedikodular oldu. Hepsini bir kenara koyduk. Önümüzdeki yıl binaların inşaatına başlarız diye planlıyoruz. Bu projeye başladığımızda en hızlı 7 yıl demişlerdi. Rabbime şükürler olsun 2 yıl da bu duruma geldik. Hem Türkiye’nin ilk Maden İhtisas Organize Sanayisini yapmış olacağız hem de Türkiye’nin en hızlı OSB’sini kurmuş olacağız. Bu projeyi yöremizin geleceği için yapıyoruz. Bizim insanlarımız 3 kuruş ekmek parası için evini, yurdunu yöresini terk etmesin istiyoruz. Terk edince topraklarımız ekilmez hale geliyor. Evlerimiz boş.  Evlerimiz, köylerimiz cıvıl cıvıl olsun istiyoruz. Yöremize istihdam gelsin ama doğru yatırımcıyla ve doğru yatırımla. Çıkacak mermerleri işleyecek fabrikalar kuruyoruz. Fabrikalar hem kendi iç arıtmasıyla hem de sanayinin arıtmasıyla bir gram doğayı kirletilmeyecek. Havayı, suyu bir gram kirletmeyecek sanayi bölgesi  yapıyoruz. Bursa’da sivil toplum örgütlerine akademik odalara giderek, bu konuyla ilgili bilgilendirme yaptım. Bursa Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, siyasi partilerin tamamının onayını aldık. Bursa Kent Konseyi’nin ve halkın onayını aldık. Bu proje, kentin bütün dinamiklerinin onayladığı Bursa’nın belki de  ilk ve tek projesidir. Bunun için de gururluyuz. Bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise bu projenin ilçe halkına hayırlı olsun temennisinde bulundu. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık