solyanreklam
sagreklam

Uçmakdere'de Kültür Varlıklarımız Küllerinden Doğuyor

Masmavi denizi, yemyeşil dağları, tertemiz havası, pırıl pırıl deresi, endemik bitki türleri, kirazları, bağları, ıhlamurları, zeytinleri, organik ürünleri, tarihi evleri ve sımsıcak insanlarıyla Ganos Dağları'nın eteklerinde, Marmara'nın en güzel kıyılarından birinde keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennettir Uçmakdere?Sayısız doğal güzelliğe sahip olan Uçmakdere, yıllardır doğa tutkunlarının ve yamaç paraşütü sporuna verenlerin adresi oldu. Gezip gören herkesin hayran kaldığı Uçmakdere, şimdilerde kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş tarihinin, gün yüzüne çıkartılmasıyla kırsal turizmin Türkiye'deki yeni merkezi haline gelmeye hazırlanıyor.Büyükşehir Belediyesi Uçmakdere'yi Kırsal Turizmin Merkezi Haline GetiriyorTekirdağ'ın kültür varlıklarını, bugüne ve yarınlara kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 5 temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II Projesi kapsamında yer alan Uçmakdere'de, dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan birbirinden güzel tarihi yapıların restorasyon çalışmaları başlatıldı.Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 3 tarihi yapıdan 2 adedinin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere Mahallesi'nde kurulan Ahşap Atölyesi marifetiyle gerçekleştiriliyor.Başkan Kadir Albayrak: "Tekirdağ'da Nereye Elinizi Atsanız Tarih Çıkar"Uçmakdere'de düzenlenen yer teslimi ve bilgilendirme toplantısında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere'yi Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefliyoruz. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz. 52 adet tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Tekirdağ'ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye'de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ'da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız," dedi.Uçmakdere'de 2 tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının 9 Eylül 2019 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

Uçmakdere'de Kültür Varlıklarımız Küllerinden Doğuyor
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 0:00

Masmavi denizi, yemyeşil dağları, tertemiz havası, pırıl pırıl deresi, endemik bitki türleri, kirazları, bağları, ıhlamurları, zeytinleri, organik ürünleri, tarihi evleri ve sımsıcak insanlarıyla Ganos Dağları'nın eteklerinde, Marmara'nın en güzel kıyılarından birinde keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennettir Uçmakdere'

Sayısız doğal güzelliğe sahip olan Uçmakdere, yıllardır doğa tutkunlarının ve yamaç paraşütü sporuna verenlerin adresi oldu. Gezip gören herkesin hayran kaldığı Uçmakdere, şimdilerde kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş tarihinin, gün yüzüne çıkartılmasıyla kırsal turizmin Türkiye'deki yeni merkezi haline gelmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Uçmakdere'yi Kırsal Turizmin Merkezi Haline Getiriyor

Tekirdağ'ın kültür varlıklarını, bugüne ve yarınlara kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 5 temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II Projesi kapsamında yer alan Uçmakdere'de, dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan birbirinden güzel tarihi yapıların restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 3 tarihi yapıdan 2 adedinin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere Mahallesi'nde kurulan Ahşap Atölyesi marifetiyle gerçekleştiriliyor.

Başkan Kadir Albayrak: "Tekirdağ'da Nereye Elinizi Atsanız Tarih Çıkar"

Uçmakdere'de düzenlenen yer teslimi ve bilgilendirme toplantısında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Miras Atölyesi projesi ile Uçmakdere'yi Türkiye'nin en güzel eko köyü yapmayı hedefliyoruz. Sadece Uçmakdere de değil; Gaziköy, Hoşköy, Mürefte, Kirazlı, Çınarlı gibi mahallelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. Bugün itibari ile buradaki evlerimizin restorasyonuna başlıyoruz. 52 adet tescilli evi orijinal haline getirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Tekirdağ'ın vizyonlarından biri de turizm. Türkiye'de iki denizle de komşu olan sayılı şehirlerden biriyiz. Tekirdağ'da nereye elinizi atsanız tarih çıkar. Bu bölgede bağcılık turizmin en güzel örnekleri var. Önümüzdeki sürecin çok iyi olacağına inanıyorum. Biz sonuna kadar bu bölgedeki güzelliği ortaya çıkarmak için çalışacağız," dedi.

Uçmakdere'de 2 tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının 9 Eylül 2019 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık