solyanreklam
sagreklam
  • 03 Temmuz 2020, Cuma 3:04
ALİBEKTAN

ALİ BEKTAN

İspanyol Gribi ve Korona..

İspanyol Gribi 1917'de İspanya'dan çıktığı için bu adı almıştır. Peki nasıl çıkmış ve sadece Avrupa'da 20 Milyondan fazla insanını ölümüne neden olmuştur?

İspanyol bir doktor 1917 yılında Mısır’a geziye gider. Piramitleri gezerken orada bir hastalık hakkında bilgilerin olduğu yazıyı görür. Bunu tercüme ettirir. İspanya’ya döner. Mısır dili Hiyerloglif’i çözen Fransız Dil Bilimci Champollion olur. 1822-1824 yılları arasında hiyeroglifin hece sistemini ve gramer yapısını açıklayan bilimsel makaleler yayınladı. Onun sayesinde, dünyanın bilinmeyen 5000 yıllık tarihi aydınlandı.

Doktor İspanya daki evinde kurduğu Laboratuarı’nda bir domuza bu virüsü oluşturup enjekte etti. Deney sürerken bir süre sonra domuz ölür. İspanyol Doktor bu domuzun neden öldüğünü anlamak için çalışmalarını sürdürürken, kendisi de domuzdan virüsü kapar. Bu arada eşi ve oğlu da hastalığa yakalanır. Üçü de arka arkaya ölürler. Doktorun ve Ailesinin İspanyol Gribinden ölmelerini bilmeyen yakınları ve dostları cenaze töreninde ondan virüsü kaparlar. İspanya da yayılmaya başlar. O sıralarda Avrupa'da 1. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürmektedir.

Fransızlar Almanlarla Majino Hattı üzerinde savaşırken, Almanlar ikinci cephede de Ruslar ile savaşmaktadır. Dünya da insanlığın var olduğu tarihten bu yana 17 Milyon insanın öldüğü ilk büyük savaştır bu…

İspanyol Gribi ise başta şehirler ve cepheler olmak üzere hızla yayılmaktadır. Bunun başlıca nedeni şudur: Savaş yüzünden Avrupa ülkelerinde gıda sorunu ortaya çıkmıştır. Tarım üretimleri azalınca askerlerin ve şehirlerde yaşayanların günlük kalori oranı normal bir insanın günlük 4500 kalori limitinin 3’te birinin altına kadar düşmüştür. Bu oran 1200-1300 civarlarındadır. Haliyle grip “Vücut Bağışıklık Sistemi” azalmış milyonlarca insanı hasta etmeye başlamıştır. Sonuçta savaş bitmesine rağmen 1920 yılına gelindiğinde 20 milyondan fazla insan Avrupa'da ölmüştür.

Dünyada birçok ülkedede görülen virüs yüzünden tahmin edilen ölü sayısının 50-100 milyon arasında olduğu kabul ediliyor. Çünkü bu hastalığı takip edecek kayıt sistemi yoktur. Tarih boyunca başta Veba olmak üzere birçok salgın çıkmasına rağmen, en fazla ölüm Veba salgınlarında olmuştur. 1346-1353 Yılları arasında Avrupa'da çıkan Veba Salgını'nda da 100 milyondan fazla insan ölmüştü. İspanyol Salgını sadece küçük bir laboratuardan çıkarken, gemilerle ülkelere taşınan veba Avrupa’yı etkilemiştir.

İspanyol Gribi Osmanlı'da da etkili olmuştu. İstanbul'da 6000 civarında kişi ölürken, o zamanlarda Anadolu'da kaç kişinin öldüğü bilinmiyor. Hatta Mustafa Kemal de 1919 Şubat ayında yakalanmış fakat 1 aylık tedaviden sonra iyileşmişti.

Günümüzde Korona'ya gelince, o da Çin’in Wuhan daki laboratuarında Biyolojik Silah olarak üzerinde çalışırken virüsün sızması veya sızdırılması sonucu dünyaya yayılması söz konusu olmuştur. Bu virüsün Atmosfer üzerinden insanlara bulaştığını ileri sürdüğüm kitabım:

"İNSANLIĞI TEHDİT EDEN BİYOLOJİK SİLAHLAR VE CORONA VİRÜSÜ"nde yazdık. Kitap Bilge Karınca Yayınevi tarafından satışa sunuldu.

İnsan Nüfusunun 2000'li yıllarda gezegende artacağı için bunun azaltılmasını isteyen Küreselciler ve onların sözcüleri Bill Gates ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün açıklamalarını izlemenizi tavsiye ederim.

Hedef, İspanyol Gribi gibi çok büyük ölümlerin olmasıdır. Vücut Bağışıklık Sistemi sağlam olanlar bu savaştan galip çıkacaklardır. Maske - Sosyal Mesafe ve Hijyen’e uymak şartıyla. Her ne kadar maske tartışılsa bile şimdilik yapılacak şeyler bunlar….

http://www.bursaarena.com.tr/ispanyol-gribi-ve-korona-makale,4723.html


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık